Sunday, April 18, 2010

Ontstaan van het heelal

Ontstaan van het heelal en materie zoals het volgens mij gegaan zou kunnen zijn.

Eerst wat feiten op een rij:

- Spontaan ontstaan van deeltjes in vacuüm, is bewezen.
- Vacuüm zou enorm veel potentiële energie bevatten, 1 cm3 vacuüm kan heel onze Melkweg verdampen, vaak ook wel nulpunt energie genoemd.
- Tijd is relatief/variabel, meer massa (snelheid of groot object nabij) vertraagd tijd, GPS is hier een bewijs van, tijd in GPS satellieten verloopt sneller dan op aarde.
- Met de Bigbangtheorie of afgeleide theorieën wordt altijd gesproken over het uitdijen van het heelal en dat het van uit 1 oneindig klein punt is ontstaan.
- Bewezen is dat op atomen nog steeds heel erg veel 'niets' hebben, als je een atoom vergelijkt met een knikker, geplaatst in het midden van een grote kerk, dan draaien de elektronen helemaal buiten de kerk rondjes.

We gaan even terug naar het begin:

Laten we aannemen dat er een begin was, het heelal is ooit 'geboren'. In het begin was er dus NIETS, en NIETS was overal tot in het oneindige, geen begrenst gebied gewoon echt overal totaal niets. Dit niets noemen we nu 'vacuum'. Aangezien er geen massa is gaat tijd enorm hard.

-Zeg dat in verhouding 1 nano sec. in het verleden, voor ons NU, triljarden jaren duurt (om een idee te krijgen).

In dit vacuüm ontstaan spontaan deeltjes, materie en antimaterie, welke samen gaan en elkaar meteen weer opheffen, nogmaals: dit effect van vacuüm is bewezen. Als tijd vordert gaat er wat 'mis', niet alle deeltjes worden opgeheven. Dit gaat zo door en er ontstaan steeds meer deeltjes welke samen gaan klonteren. Er komt steeds meer massa en maakt dat 'tijd' geleidelijk trager verloopt, deeltjes blijven steeds langer bestaan en vormen steeds grotere 'klonten' of clusters van materie. Het eerste licht ontstaat zodra 'klonten' van materie groot genoeg zijn om sterren te doen ontstaan.

Oneindig:

--- Dit ontstaan van deeltjes gebeurt niet op 1 punt maar 'overal', tot in het oneindige.

Er is dus geen Big bang vanuit 1 oneindig klein punt, ontstaan van materie vind 'overal' in het vacuüm plaats, tot in het oneindige.

Roodverschuiving:

Uitdijen is dus niet de oorzaak van de roodverschuiving, wat kan het als oorzaak hebben?

TIJD!!
 
Dit is een heel moeilijk te begrijpen concept, 1 sec is 1 sec overal en altijd, maar probeer eens te begrijpen dat 1 sec een lokale waarde is, en verloopt langzamer of sneller afhankelijk van de hoeveelheid massa. Als je met een klok naar het begin gaat zie je geen verschil, maar zou je op een of andere manier een klok van toen en nu naast elkaar zetten dan gaat de klok van toen oneindig veel sneller.

Dit concept staat ook wel bekent als het Einstein's speciale relativiteitstheorie.

Nu hebben we E=MC^2 waar C de snelheid van licht is, en snelheid betekend niet minder dan afstand*tijd. We hebben net gezien dat tijd in het begin veel sneller verloopt, licht van objecten op miljarden afstanden heeft een sneller verlopende golfvorm en vertraagd na mate er:

1- meer materie bij komt (massa).
2- licht aankomt bij onze Melkweg (massa).

Conclusie:

- Uit niets is iets (alles) ontstaan.
- Het heelal dijt niet uit, het is overal en oneindig!
- Ontstaan van materie vond plaats tot in het oneindige niets (vacuüm).
- Er is geen begin en eind van het heelal, het heelal heeft geen vorm (rond, plat etc...)
- Mogelijk zijn er net zoveel sterrenstelsels (klonten materie) van materie als Antimaterie (hier wordt heden naar gezocht)
- Vacuüm 'druk' is door het ontstaan lager geworden, tijd is trager. Er komt nog maar heel weinig nieuwe materie bij.
- Zwarte gaten zijn de tegenhanger van vacuüm, in het centrum van zwarte gaten wordt materie omgezet in (pure) energie, bewezen met de Jetstreams die we vaak zien bij super zware objecten. Dit verloopt heel traag (grote massa).
- Het heelal is (of wordt nog) stabiel, er komt nog maar weinig massa bij vanuit het vacuüm, en deze wordt weer omgezet naar energie in zwarte gaten / zware objecten.


(c) 2010 Gerard van Dorst

Update 03-09-2012 (vaag dat ik onderstaande links nooit eerder gevonden heb.)
http://zaplog.nl/zaplog/article/roodverschuiving_blijkt_bedrog_wie_verlost_ons_van_de_oerknal/
http://zaplog.nl/zaplog/articles/oerknal
http://zaplog.nl/zaplog/article/ze_hebben_nou_iets_uitgevonden_de_oerknal_bestaat_niet
http://www.nwtonline.nl/oerknal/index.html
http://www.youtube.com/watch?v=7ImvlS8PLIo  A Universe From Nothing

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.